Uyku cerrahisi (horlama cerrahisi, uyku apnesi tedavisi) bölümümüzde horlama, uyku apnesi gibi uyku problemleri yaşayan hastalarımıza kliniğimizde en uygun tedavi yöntemini uyguluyor ve uyku problemlerine son veriyoruz.
Günümüzde en sık karşılaşılan uyku bozuklukları sebeplerinden birisi uyku apnesidir. Aynı zamanda uyku apnesi uyku ilişkili solunumsal bozukluklardan birisidir. Uyku apnesi uyku sırasında solunumun kısa bir süre durması, akciğere gelen hava miktarının azalması olayıdır.
Uyku apnesi atağı sırasında hava yollarında titreşim artarak horlama sesi ve nefessiz kalma durumu ortaya çıkar. Uyku apnesi tedavisi mümkün olan, tedavi edilmediğinde ise kalp ve damar hastalıkları açısından risk oluşturan bir hastalıktır.
Aşağıdaki hastalıkların uyku apnesi sendromu ile ilişkili olduğu saptanmıştır:
Uyku apnesinin en tipik belirtisi uykuda solunumun durması ve horlamadır. Bununla beraber; uykuda huzursuzluk, gece terlemesi, sık sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, sabahları yorgun ve halsiz uyanma, gündüz uykulu olma gibi belirtileri vardır.
Uyku apnesi ve horlama cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Cerrahi müdahalede yapılacak işlemler uyku apnesine sebep olan, altta yatan sorunların ne olduğu ile ilişkilidir. İyi bir KBB uzman hekimi altta yatan sebepleri araştırıp analiz ederek en uygun tedavi seçeneğini sunacaktır.
Uzmanlık sınavında ilk 100’e giren Dr. Deniz İzmir’de KBB eğitimine Tepecik Eğitim ve araştırma hastanesinde başladı. Mecburi hizmetini Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde yapan Dr. Deniz bu 2 yıl içerisinde çok başarılı burun estetiği operasyonları yaptı.